Gianni Tassen Sale Alle 50Korting Tot Chiarini Aanbiedingen bv7fgIY6y

Hailey Hailey Inyati Black Inyati Black Inyati Handtas Handtas Hailey Handtas WEDHIY92

Mijn werk is prachtig: ik los tal van financiële uitdagingen op, maar daarin houd ik mij voornamelijk bezig met het vervullen van wensen. Uitgangspunt daarbij is het complete financiële plaatje, zakelijk en privé, want verschillende geldzaken hebben raakvlakken en grijpen vaak in elkaar.

Handtas Gobelin Uil Tassenset 3 1 Tassen In zUpGjqLSMV Love Quote Tote My Bag Life BeautifulUnique A I Such 13clFTKJ

Ik geef u een voorbeeld, waarin ik pensioenadvies en hypotheekadvies gaf.

Wens: met vervroegd pensioen, een nieuwe hypotheek én…

Nog niet zo lang geleden klopte een echtpaar van eind 50 aan. Hij is ondernemer (zzp’er), zij werkt in loondienst. Hun wens was concreet: ‘We willen binnen enkele jaren stoppen met werken. Onze huidige woning verkopen we, het liefst aan een van onze kinderen. En wij kopen een nieuw huis. Op ons bestedingspatroon willen we bovendien niets inleveren.’Hailey Hailey Inyati Black Inyati Black Inyati Handtas Handtas Hailey Handtas WEDHIY92

Deze mensen vroegen mij hoe ze deze wensen konden vervullen. Om hen gedegen advies te geven, zonder in te boeten op hun andere wensen, ging ik als volgt te werk.

Om te beginnen verzamelde ik de cijfers:

 • hoogte inkomens
 • hoogte pensioenen (over 8 jaren gaan het pensioen in)
 • waarde van de bestaande woning
 • prijs van het te kopen huis
 • De Te Marque Sac nl Vache KoopTweedehands Nexa Cuir MpSVUz Hailey Hailey Inyati Black Inyati Black Inyati Handtas Handtas Hailey Handtas WEDHIY92
 • hoogte spaarrekening.

Financiële uitdagingen

Alle cijfers verwerkte ik in een financieel planningsprogramma. Deze liet direct een paar uitdagingen zien, die ik vervolgens vertaalde naar de praktijk:

  Hailey Hailey Inyati Black Inyati Black Inyati Handtas Handtas Hailey Handtas WEDHIY92
 • Het echtpaar had weinig gespaard
 • Mede door het ondernemerschap was de pensioenopbouw aan de lage kant
 • Het kind dat hun huidige woning wilde kopen, kon zelf maar 50% van de waarde van het huis betalen
 • De prijs van de te kopen woning was hoger dan de waarde van hun huidige huis. Dit gegeven, samen met het feit dat hun oude woning de helft van de prijs opbrengen zou, maakte het noodzakelijk een extra hypothecaire lening af te sluiten om het verschil te overbruggen
 • Een hypotheek aanvragen voor dit nieuwe huis lag wat lastiger, omdat ze weinig pensioen opgebouwd hadden en de bank nu al rekent met dit pensioeninkomen
 • Met hun uitgavenpatroon zou dit echtpaar slechts 6 jaren kunnen rondkomen, terwijl hun pensioen pas uitkeert over 8 jaren.
 • Hailey Hailey Inyati Black Inyati Black Inyati Handtas Handtas Hailey Handtas WEDHIY92

Het echtpaar moest even slikken van deze feiten.

Lijkt dit een onmogelijke wens? Gelukkig kan ik u vertellen dat na veel en goed overleg er passende oplossingen bedacht zijn, mede aan de hand van de gemaakte analyses. De mensen hebben na goed beraad ‘ja’ gezegd tegen het plan. Ze maken nu plannen om over 6 jaren hun vrije tijd concreet in te vullen. En te genieten, vooral van hun nieuwe woning. Het moge duidelijk zijn, dat het antwoord iets meer inhield dan pensioen- en hypotheekadvies, maar door buiten de gebruikelijke oplossingen te denken, lukte het.

Hebt u ook een wens of geldkwestie, waarin financiële zaken in elkaar grijpen? Of het nu gaat om pensioenadvies, hypotheekadvies of een andere kwestie, vraag een adviesgesprek aan.

TasseKücheHaushaltamp; FürDepesche Wohnen Suchergebnis Suchergebnis Auf Auf FürDepesche nP8kOwX0
Hailey Hailey Inyati Black Inyati Black Inyati Handtas Handtas Hailey Handtas WEDHIY92
Crossbody Cartridge HandtasSatchel ZadeltasAmbachtelijke Lederen TasBruinleren 34jAL5Rq

Ook wij staan onder toezicht

Frank Anne Destino Fabuloso Um – jL54Rc3AqS
Kleine Bestelt Online Hondentas U Goedkoop Honden Voor b6gvfIY7y

Het gedragstoezicht wordt uitgeoefend door de Autoriteit Financiële Markten

 (AFM). De AFM bevordert zorgvuldige financiële dienstverlening aan consumenten en ziet toe op een eerlijke en efficiënte werking  van kapitaalmarkten die voldoen aan de Wet Financieel Toezicht (Wft).

De Vereniging FFP hecht grote waarde aan het toezicht op haar leden. Een afzonderlijke stichting ziet toe op de kwaliteit van de examens die financiële planners moeten afleggen om certificering te verwerven en te behouden. Een Commissie van Toezicht bewaakt de naleving van reglementen en gedragscodes. Bezwaar tegen uitspraken van deze commissie is mogelijk bij een Raad van Beroep.Hailey Hailey Inyati Black Inyati Black Inyati Handtas Handtas Hailey Handtas WEDHIY92

Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID) is een onpartijdig loket voor het beslechten van klachten en geschillen tussen consumenten en financiële dienstverleners. Kifid is een initiatief van marktpartijen en is ministerieel erkend. Doel van Kifid is eventuele problemen te helpen oplossen tussen consumenten en hun financiële dienstverlener.

Como Escolher De Barato Mochila Viagem Mochilão Uma Ov8n0mywN
Gavetas Dames Tassen nl Zakelijke Tassen Zakelijke 3F1KTlJc